Vivense Touch’ın uzman iç mimarlarından Buse Altınbaş’ın tasarım felsefesini, favori renk ve materyal birlikteliklerini ve tasarladığı projeleri yakından tanıyalım.
Projelerinde ana tasarım felsefen nedir?
Mekanda estetik ve işlevsellik dengesini yakalamak kadar; tasarımın doğadan ilham alıp, kişiyi mekana ait hissettirmesini sağlamak öncelikli amacım. Doğru renk, doku ve materyal uyumları ile her stilde özgün ve hikayesi olan mekanlar tasarlamanın mümkün olduğunu düşünüyorum.
Favori stil, renk ve materyal birlikteliklerin neler?
Favori stillerim: Modern İskandinav, Japandi, Mid-century. Favori renklerim kum beji, eğrelti yeşili, fildişi. Favori materyallerim ise; meşe, hasır, cam diyebilirim.
Tasarlarken keyif aldığın projeleri ve detaylarını bize anlatır mısın?
Tabii ki.
Her Mevsim Yaz Olsun Dedirten O Yer: Kaş’ta Yazlık Bir Ev
-İskandinav tarzla oluşturulmak istenilen bu villada iç mekanlara ek olarak dış mekan tasarımı da yapıldı. Havuz başında oturulacak bir loca, güneşlenmek için kullanılacak bir şezlong alanı, duş, teras-bahçe oturma alanı, barbekü-mutfak ve giriş alanları tasarlandı.
-Tasarımda ahşap malzemeli beyaz kumaşlı ürünler tercih edilerek hem ferah hem de konforlu alanlar oluşturuldu.
-Havuz çevresinde ahşap deckler havuzu işaret ederken, aynı zamanda alanlar arası sirkülasyon yolu oluşturuldu.
-Taş ve coryant malzeme kullanılarak tasarlanan barbekü alanında, ürünlerin ön hazırlık-pişirme ve servis etme fonksiyonları da göz önünde bulundurularak ilgili teknik detaylara uygun bir çalışma yapıldı.
-Giriş alanında sıcak bir karşılama için iki hamak, dekoratif yan sehpalar ve ağaç dokusunu verecek odun-kitaplık tasarımı ile proje tamamlandı.
Şehir Karmaşasının İçinde Samimi Bir Alan: Şişli’de Modern Bir Salon
-İşlevsellik, konfor ve tasarımın bir arada düşünülerek tasarlandığı bu alanda modern stil tercih edildi. Alanda farklı bölgelerde farklı bölgesel aydınlatmalar tercih edilerek değiştirebilir aydınlatma atmosferini sağlama konusunda destek olundu.
-Tasarımlarda minimal, yumuşak formlu ve sade dokulu detaylar kullanıldı. Doğal ışıktan olabildiğince yararlanabilmek amacıyla jaluzi perde tercih edildi.
-Açık salon planında yuvarlak masa kullanımı ile sirkülasyonlar arasında yumuşak ve kesintisiz geçişler amaçlandı. Ayrıca yemek alanı ve oturma alanı arasında bir paravan işlevi görmesi için kullanıldı.
-Duvarlarda da minimal dokunuşlar devam ettirilerek farklı dokularla geometrik objeler ile görsel bir düzenlemeler yapıldı. Seçilen modern sanat tabloları ile odanın modern etkisi pekiştirilmiş oldu.
-Nötr renk paletleri ve seçilen minimal ürünlere seramik ve deri detayları eklenerek doku açısından zenginleştirme ve katmanlandırma yapıldı.
Doğanın Banyoya Taşındığı O Yer: Fatih’te Stil Sahibi Bir Banyo
-Her ürünün özel tasarlandığı ince ve uzun bir alana sahip bu banyoda fonksiyonlar arası görünmez yumuşak geçişlerin olması temel tasarım amacıydı.
-Az sayıda kullanılan dekoratif ürünler, açık renkler ve temiz hatlar ile banyonun ferah ve düzenli görünmesi sağlandı.
-Girişin hemen karşısında yer alan duvarda doğal taş kullanılarak ferah ve doğal bir etki verilmeye çalışıldı. Alanı fiziksel olarak bölmemek adına siyah metal detaylı cam bir duşakabin bölmesi kullanıldı.
-Duvar yüzeylerinde büyük ve ferah gösterecek seramik seçimi yapılırken duşakabin zemininde ahşap malzeme kullanıldı.
-Taş, ahşap gibi doğal malzemeleri kullanırken doğadaki bitki dokunuşunu unutmak olmazdı bu nedenle bitki kullanımını da yer verildi.
Vivense iç mimarlarıyla birlikte yaşam alanını tasarlamak istersen, seni Vivense Touch İç Mimarlık Hizmeti‘ni keşfetmeye davet ediyoruz!