Sabah rutini hepimiz için her evin düzeninde farklıdır. Kimimiz kahve kültürüne aşina olduğumuz için güne kahve ile başlarız. Kimimiz ise güne çay olmadan kesinlikle başlayamayız.
Evinizde belirli boş bir alanda , yemek odanızın belli bir köşesinde yada mutfağınızda kullanmadığınız farklı bir depolama alanında bir değişiklik yaparak kendinize kahve köşesi oluşturabilirsin.
Nede olsa evde kahve yapmak tasarruf etmenin harika bir yolu. Şık bir ev tipi kahve barı alanı tasarımı ile her gün en sevdiğiniz cafeye gidiyormuş gibi hissedeceksin.
ANKASTRE FIRIN ALANINA KAHVE MAKİNESİ EKLE
Özel mutfak dolabı tasarımı yaparak ankastre alanının yanına ya da üst noktasına bir kahve makinesi yerleştirebilirsin. “Pratik olsun ve güne çok hızlı başlayanlardanım” diyorsan bu alternatif tam sana uygun bir uygulama olabilir. Hızlıca kahveni alıp işe koyulabilirsin.
ANTRENİ CAFE-BAR ALANINA DÖNÜŞTÜR
Antrende kullanmadığın bir alanın varsa ve değişiklik istiyorsan tezgah- altına dolap tasarlayabilirsin. Üzerine çay, kahve makinesi yerleştir ve organizerler içerisinde kahve paketlerini, bitki çaylarını depola.
Organizer kullanmak yerine kahve, çay ve bitki çaylarını farklı boyutlu cam kavonazların içerisinde de kullanabilirsin.
Tezgah ve dolap tasarımı yapma imkanı olmadığı durumda çok amaçlı şık minimal bir dolap ile kendi kahve köşeni oluşturabilirsin.
MUTFAK TEZGAH ALANINDA DÜZENLİ SABAH RUTİNİ OLUŞTUR
Kahvaltı gereçlerini depoladığın alana ekipmanları ekleyerek bir istasyon oluşturabilirsin.
Sabah kahvaltılarını hazırlarken aynı anda kahve ve çay ekipmanları ile yoğun bir sabah rutinine pratik ve hızlı şekilde hazırlanabilirsin.
TEZGAH ÜSTÜ GEREÇLERİ İLE ALANI FARKLILAŞTIR
Ekstra kiler alanın, cafe bar olarak dönüştürebileceğin antre alanın bulunmuyorsa tezgahının üzerini düzenleme vakti.
Tezgahında çok sık kullanmadığın bir alanı düzenle duvara askı aparatları ve kancalar yerleştir. Kahve fincanlarını buraya asabilirsin. İster tost makinanı , diğer çay kahve ekipmanlarını bu alana sırasıyla yerleştir. Ufak dekoratif mutfak elemanları ile son dokunaşlarını yap.
Yazı: İç Mimar Gülşah E. Yılmaz