Küçük bir balkon ya da göz alıcı genişlikte bir bahçe. Metrekarelerin önemi yok, önemli olan yazın tadını olabildiğince çok çıkarmak. Vivense İç Mimarları balkon, bahçe ve teras için önerilerinini senin için paylaşıyor.
İç Mimar Mine Babaoğu’dan Balkon Stili için Öneriler
Küçük ve dar balkonlar için öneriler
Küçük bir balkonda çok fazla eşya kullanma şansın olmadığı için ekleyeceğin her detay çok önemli. Bu yüzden olabildiğince stil sahibi ve doğru mobilyalar tercih etmelisin. Balkonunda renkli yan sehpalar, kilimler ve saksılar kullanarak balkonunu canlandırabilirsin.
Küçük balkonları sarkıt saksılar ve raflarla hem şık hem de işlevsel bir şekilde değerlendirebilirsin. Ayrıca masa ve sandalye koymak için yeterince alanın yoksa sedir şeklinde basit bir oturma alanı oluşturarak balkonunda yeni bir alan yaratabilirsin.
Büyük ve geniş balkonlar için öneriler
Öncelikle balkonunda nasıl bir işlev istediğine karar ver. Örneğin; balkonunu bir yaşam alanı olarak kullanmak istersen şık bahçe mobilyaları tercih edebilirsin. Bunlara ek olarak kullanacağın aksesuar, kırlent, kilim ve açık hava şömineleri balkonuna şıklık katacak.
Kare balkonlar için öneriler
Kare şeklinde bir balkon, karşılıklı oturma alanları düzenleyerek orta alanda sehpa kullanımına imkan tanıyacak. Bu da balkonunu sevdiklerinle karşılıklı sohbetler edebileceğin bir alana dönüştürecek. Dekorasyonuna ekleyeceğin jüt kilimler, aydınlatmalar ve ahşap saksılar balkonuna adeta şıklık ve tazelik katacak.
İç Mimar Azime Kaya’dan Bahçe Stili için Öneriler
Şehrin ortasında nefes almamızı sağlayan bahçelerimiz bizler için bir kaçış noktası gibiler. Evimizin iç dekorasyonu kadar bahçemizi içeren dış dekorasyonu da son derece önemli. Bahçenizi ahşap mobilyalar, bahçe aksesuarları ve
mevsimlik bitkiler ile harmanlayarak bahçeden çok daha öte bir yaşam alanı oluşturabilirsin. Bahçenizi oluşturduktan sonra sıra mobilya, aydınlatma gibi aksesuarlarla ortamı tamamlamaya geliyor. Bu noktada tercih edilenlerin başında hasır mobilyalar, asabileceğiniz küçük renkli fenerler, bahçe şemsiyeleri ve tabii ki de bahçe salıncağı geliyor. Keyifli saatler geçirmek için rahat bir koltuk takımı ya da salıncak şart. Yerleştireceğin saksılar ve aksesuarlar ile bahçene kişisel bir dokunuş kazandırabilir, içinde olmaktan keyif alacağın bir görünüm oluşturabilirsin.
İç Mimar Melek Karataş’tan Teras için Öneriler
Dış hayatla bağlantımız olan ve dört mevsim ayrı keyif veren terasların dekorasyon ve tasarımı için ilham alabileceğin çok fazla detay var. Hem kullanışlı, ergonomik hem de ferah, şık teraslar yapman mümkün.
Kullanışlı bir teras yaratmak için, büyük bir terasa ihtiyacım var diye düşünme. Küçük alanlarda da keyifli köşeler yaratabilirsin. Bunun anahtarı kullanacağın eşyalar ve materyaller. Hareket alanını fazla sınırlandırmadan bunu yapmak için; oturum derinliği az olan divanlar tercih edebilirsin. Divanın üzerine sevdiğin renkler ve tarzlarda kırlentler koyduğunda ve şık bir orta sehpa ile kombinlediğinde aslında ufak bir yaşam alanı oluşturmak için ilk adımı atmış oluyorsun. Bonus olarak kullanılmayan ahşap paletleri değerlendirmek de mümkün. Cilalanıp üzerine uygun ölçüde minder konduğu zaman ekonomik ve doğal oturum alanı yaratabilirsin.
Bohem Teraslar
Ahşap mobilyalar, doğal materyaller, renkli kırlentler ve bolca bitkilendirme yaparak popüler bu akımı elde etmek mümkün. Vintage berjerler, etnik kilimler ile keskin ve cesaretli geçişler yapabilirsin. Özellikle konforun ön planda olduğu bu stilde yumuşak oturum tercih ederek kullanışlı ve keyifli alanlar yaratmak çok kolay. Ayrıca salaş makrome kırlentler, duvar süsleri ve salıncak da eklendiğinde istediğin stil senindir!
Modern Teraslar
Bu stilde teras dekorasyonu yapmak isteyenler, keskin geçişlerin olduğu ve göz yormayan sade tasarımlara yönelmeli. Özellikle renk konusunda öncelikle bir renk paleti seçmeli ve o renklerden ilerlemesin. Çağdaş görünmesini istediğimiz noktalarda hem işlevsel hem de Bauhaus’tan esinlenebiliriz. Böylelikle hem kargaşadan uzaklaşmış hem de zarif teraslar elde edebiliriz.
İskandinav Teraslar
Karakteristik duruşu ile bilinen İskandinav tarzı bir teras yapmak için bilmeniz gereken çok az şey var. . Pratik bir gölgeleme tekniği ile çatını kapatabileceğin çeşitli uygulamalarla doğal ışığı yakalayabilirsin. Ayrıca keten ve masifin uyumunu bu tarzda yaşatabilirsin. Beyaz ve beyazın tonlarından giderek abartıdan uzak mütevazı tasarımlar isteyenler İskandinav stilini değerlendirmeli.