Vivense Touch İç Mimarlarından Buse Altınbaş’ın projesini üstlendiği Ataşehir’de size zamanı unutturacak bir lezzet terapisi Cooking Class Academy projemize ait detaylar ve dahası…
Bize projeden biraz bahsedebilir misiniz? Bu projede neler yaptınız, ne gibi çözümler ürettiniz ve hangi süreçlerden geçtiniz?
Bu proje, aşçılık-pastacılık gibi mutfak eğitimleri verecek aynı zamanda workshoplar ve eğlenceli aktiviteler düzenleyecek bir mutfak akademisi olarak tasarlandı. 2 kat ve 1 asma kata sahip alanda; giriş katta gelenleri karşılayacak özel tasarım bir banko ve ahşap çıtalı gizli bölmeli bir duvar tasarımı yapılırken; teddy dokulu mobilyalar ile rahat ve sakin atmosfere sahip bekleme alanı oluşturuldu.Cam bölme duvarlı bir alan tasarlanarak teorik derslerin verildiği bir eğitim odası oluşturuldu. Ayrıca alandaki ürün depolama ve sergileme fonksiyonları için açık ve kapalı alanlara sahip özel tasarım kitaplıklar tasarlandı.Asma kat yöneticiler için exclusive alan olarak düzenlendi. Bu alanda özel tasarım ürünler ve dekorasyon ögeleri ile birlikte toplantı ve dinlenme alanı kurgulandı.
Alt katta deneyim alanları, atölyeler ve mutfaklar konumlandırıldı. Koridorda karşılıklı konumlandırılmış 3 ayrı niş olarak düşünülerek giriş tarafında mutfak akademisinde kullanılan aynı zamanda satışı da gerçekleştirilecek ürünlerin sergilendiği masif kalın raflar ile bir dekoratif köşe oluşturuldu. Diğer niş; akademide sembol hale gelen mutfak önlüğünün dekoratif bir şekilde sergilenmesi için tasarlanırken, son nişte ise alana boyut katmak amacıyla büyük özel tasarım bir ayna önerisi gerçekleştirildi. Koridorun sonunda şeffaf cam bölme ile bölünen alan, eğitmenlerin odası olarak tasarlandı ve eğitmenlere özel kullanımı olan bir mutfak tasarımı ile bütünleştirildi. Atölyelere katılım sağlayacak öğrenciler için bir giyinme odası ve oda önünde ahşap strüktürlü dikey bahçeler ile diğer alanlardan farklılaşan neon motto yazıları ile desteklenen dinlenme alanı tasarlandı. Bu alanda teknik olarak temizliğin sağlanması adına hijyen lavabosu konumlandırmak gerekliydi, bu sebeple tasarım ile bütünleşecek ve kullanılan diğer ahşap türleri ile uyum sağlayacak özel tasarım bir lavabo kurgulandı.
Alan genelinde kullanılan koyu renk duvarlar; meşe tonundaki ahşaplar ve kumaşlarda açık renkli doku tercihleri ile dengelendi. Sergilenecek ürünler, teorik ve deneysel eğitimler ile workshopların yapılacağı bu alanda aydınlatma da en önemli ögelerdendi. Dolayısıyla alan genelinde tavan, zemin ve duvar aydınlatmaları uygun ölçüde kullanıldı. Kullanılan, jüt, hasır detaylar ile İskandinav stilin doğallığı; siyah metal detaylar ile endüstriyel tarzın modernliği birleştirildi.
Bütün tasarım mutfakta yeni bir şeyler üretme aktivitesi ve tatma deneyimine odaklanarak günlük hayatın yoğunluğunda mutfakta keyifli vakit geçirmek isteyenler için özenle tasarlandı.