Evimiz küçük veya büyük olsa da eşyalarımızı sığdırıp düzenli bir görünüm sağlamak çoğu zaman zor olabiliyor. Dikey kentleşme, renovasyon ve yeni nesil yaşam alanları ile birlikte küçük m2’li evlerde hayal ettiğimiz dekoratif kurguyu çoğu zaman gerçekleştiremiyoruz. Yaşam alanımız büyük de olsa, bütünde tasarladığımız evlerimizde bir şeylerden vazgeçmek zorunda kalıyoruz. Bu sorunu, evde depolama çözümleri ve organize yaşam ipuçları ile çözümleyerek en aza indirmemiz mümkün.
Depolama çözümleri dediğimizde aklımızda; fazla eşyaları saklamak, gerek görmediğimiz eşyaları görünürlükten kurtarmak gibi bir algı oluşuyor. Aslında böyle değil. İç mekanda depolama; eşya organizasyonu, doğru ürünü doğru yerde saklama, kolay ulaşılabilirlik, boş alan yaratma gibi çözümler anlamına geliyor.
Yaşadığın evin düzenli bir görünüme sahip olmasını istiyorsan, bu yazımızda seninle paylaşacağımız pratik depolama çözümlerini kullanarak, evinin ve odalarının çok daha düzenli görünmesini sağlayabilirsin.
İç Mimar Ayşenur Aydın’dan Yemek Odası için Öneriler
Günümüzde evimizin her odası için kullanabileceğimiz pek çok alternatif depolama çözümü bulunuyor. Depolama çözümlerinin amacı, kullanmadığın eşyalarını bir arada tutmana ve göz önünden kaldırmak istediğin her şeyi belirli bir düzen içerisinde saklamana olanak sağlıyor.
Yemek alanlarında ister sadece Snow Yemek Odası Konsolu gibi sadece tek parça konsol tercih edebilir ya da Lorin Konsol gibi üst modüllü konsol rafını da ekleyip, bölümlendirerek şık ve zarif depolama alanları yaratabilirsin.
Küçük evlerde depolama çözümleri geliştirmek, evini hem işlevsel bir ev haline getirecek, hem de istediğin eşyalarını düzenli bir şekilde muhafaza etme şansına sahip olacaksın. Evin her alanında yapacağın pratik çözümler ile küçük evlerde farklı depolama yöntemleri üretebilirsin. Ahşap Riva Büfe ile estetik ve zarif bir ev dekorasyonu tasarlayabilir hem de depolama sorununu ortadan kaldırabilirsin.
Büfe içi dağılmaya başlayınca kontrolü ele geçir. Gözenekli pencereleri sayesinde içinde hangi eşyalarının olduğunu görebileceğin yemek odası büfeleri sayesinde yemek odanda büyük bir rahatlık yaşayabilirsin. Özellikle çekmecelerini ve dolaplarını çok daha organize şekilde kullanmana olanak sağlayan raf sistemleri, bu noktada en büyük yardımcıların olacaklar.
Çok fonksiyonlu mobilyalarla tanış
Mobilyalarını seçerken farklı alanlarda kullanabileceğin şekilde olanlarını tercih edebilirsin. Laura ve Luce Midi Çok Amaçlı Dolap ile evinin her yerinde hem depolama alanı yaratıp, hem de tatlı bir görünüme sahip olabilirsin.
İç Mimar Onur Şahin’den Salon için Öneriler
Evlerimizde zaman geçirmekten en keyif aldığımız, dekore ederken en çok düşündüğümüz ve özen gösterdiğimiz mekanlar başında salonlar geliyor. Belki de bu sebeple depolama çözümlerine ve eşya organizasyonuna en çok salonda ihtiyaç duyuyoruz.
Peki ipuçlarımız neler ?
Hasır Sepetler
Salonda hasır sepetler, evine naturel bir çizgi kazandırırken; aynı zamanda kitaplarını, dekoratif eşyalarını ve örtülerini koyabileceğin bir alan yaratıyor.
Kitaplık ve Duvar Rafları
Modüler Kitaplık serisi ile farklı ölçülerdeki parçaları birleştirerek ister duvara sabitleyip, istersen de zemine oturtup; ihtiyacına uygun kitaplığı yaratabilirsin. Bu alanda berjerine, bitkilerine, kitaplarına ve aksesuarlarına yer verebilirsin.
Çekmeceler
Çekmeceler depolama konusunda en iyi çözüm yöntemlerinden. Çekmece içlerini kendi arasında bölerek daha spesifik alanlar yaratabilirsin. Çekmeceleri kendi içinde organize etmek için Prado Çekmece Düzenleyici Organizeri tercih edebilirsin. Kategorize etmekte zorlandığın ürünleri depolamak en büyük sorunlardan biridir. Bunun en kolay çözümü daha kapsamlı üst kategoriler yaratmak ve benzer eşyaları bir arada tutmak. Çekmece içlerini de kendi arasında bölerek daha spesifik alanlar yaratabilirsin. Cosmo Rio Çok Amaçlı Konsol endüstriyel tarzı, sıcak ahşap tonu, çekmeceleri ve saklama kapakları ile tümüyle bir çözüm sunuyor.
İç Mimar Melek Karataş’tan Yatak Odası için Öneriler
Yatak odalarımızın küçük metrekarelere sahip olması, bizi her zaman depolama konusunda düşündürüyor. Tabi geniş yatak odasına sahip olsak da olabildiğince ferah bir alan yaratmak için minik ipuçlarına ihtiyacımız olabilir.
Bazalı yataklar
Bazalı yataklar kullanarak yatak odalarımızda yorgan, battaniye ve tekstil ürünleri gibi yer kaplayan herşeyi göz önünden kaldırabiliriz. Baza kullanımı, depolama yönünden hayatımızı kurtarabilir. Bu çözüm için Luna Serisi Bazalı Yataklar’a göz gezdirebilirsin.
Karyola kullanıyorsak da bu düzeneği sağlayabiliriz. Yerden yüksek karyolalar ile görünmeyen alanları değerlendirebilir, karyola altında kutular kullanarak her eşyamızı göz önünden kaldırabiliriz. Depolama alanı yaratman için önerilerimiz Hatkus Metal Karyola ve Falez Metal Karyola.
Dolaplar
Kullandığımız dolapların iç fonksiyonları, hayatımızı kurtaran faktörlerden biri. Aslında ne kadar raf ve çekmeceye sahipsek o kadar şanslıyız. Dar alanlara sahipsek; sürgü kapaklar bu konuda yardımımıza koşuyor. Özellikle köşe dolaplar kullanarak, kullanmadığımız ölü alanları değerlendirebiliriz. İhtiyaca yönelik gardrop bulmak senin için zorsa, Vivense’de kendi dolabını yaratabilirsin. Bu konuda en iyi çözümleri üreten Life Modüler Giyinme Dolabı ve Pandora Modüler Giyinme Dolabı’nı inceleyebilirsin. Daha çok rafa ihtiyacın varsa bu modeller tam sana göre!
Ayrıca dolaplarında şeffaf cam veya ayna tercih etmende fayda var. Kullandığın farklı tekniklerle odanın derinliğini artırarak daha geniş ve ferah alan hissi verebilirsin. Dolapla tavan arasında boşluk kalıyorsa; bunları da değerlendirmek çok basit. Dolap içi düzenleyiciler ve hasır sepetlerle, boş alanları değerlendirmek en keyiflisi!
Şifonyer
Makyaj masası kullanımının dışında şifonyerler yatak odasında hayatımızı kurtaran çözüm odaklı saklayıcılardan. Özellikle büyük dolaplar için yerin yoksa, şifonyer desteği alarak bu durumu çözümleyebilirsin.